burger

Мінреінтеграції: 7 – 13 листопада – найважливіше за тиждень

Опубліковано 13 Листопада 2022 року, о 18:32
  • Під час робочої поїздки на Франківщину та Закарпаття Віцепрем’єрка Ірина Верещук закликала  міжнародні організації допомагати українцям швидко й потужно, враховуючи безпрецедентні гуманітарні виклики. А для цього щільніше координуватися з ОВА, не розпорошуватись на дрібні проєкти, чітко та вчасно виконувати взяті на себе зобов’язання. «Дедлайни! Це важливо! Це головне!», – наголосила Ірина Верещук.
  • Щоб прискорити доставку генераторів, обігрівачів та інших нагрівальних приладів на щойно звільнені території, Уряд цього тижня спростив їх ввіз з-за кордону. Імпортери звільняються від ввізного мита та ПДВ.  Ці прилади дозволять обладнати численні пункти обігріву на ДОТ, зігріти оселі, адмінбудівлі, лікарні.
  • «Тримайся, ти – переможеш!»: при Національному інформаційному бюро почав роботу  психологічний хаб. До нього можуть звернутися всі, хто потребує психологічної допомоги під час війни. Для цього достатньо зателефонувати на цілодобову гарячу лінію НІБ: 16-48 і залишити заявку на особисту психологічну підтримку.
  • За сприяння Мінрінтеграції та дякуючи оперативному реагуванню Мін’юсту, жителі нещодавно звільненої Балаклії на Харківщині знов можуть отримувати нотаріальні послуги. Нотаріусам міста поновлено доступ до єдиних і державних реєстрів.
  • Вже понад 44 тисячі жителів звільнених територій отримали   кеш-підтримку в межах спільних проєктів Мінреінтеграції, Укрпошти та Товариства Червоного Хреста України і Міжнародної організації з міграції. Загальна сума виплаченої допомоги на сьогодні – близько 63 млн грн. Наразі Мінреінтеграції продовжує перемовини з міжнародними партнерами щодо розширення програм із грошової підтримки внутрішніх переселенців.
  • Мешканці звільненого Херсону почнуть отримувати  пенсії найближчим часом. Вже протягом наступного тижня мобільні відділення Укрпошти готові забезпечити першу доставку та виплату грошей пенсіонерам міста – як тільки це дозволить безпекова ситуація. Також у Херсоні планують поновити роботу стаціонарного відділення Укрпошти.