burger

Наші жінки вмотивовані та спроможні переносити будь-які труднощі!

Опубліковано 29 Листопада 2022 року, о 14:20

На цьому наголосила Віцепрем’єрка Ірина Верещук у своєму виступі на Українському жіночому конгресі «Цінності під час війни». На заході йшлося, зокрема, про роль жінок у місцевому самоврядуванні. За її словами, розпочата росією широкомасштабна агресія стала для українок екзаменом на мужність, стресостійкість та спроможність приймати рішення, які рятують людські життя.

Посадовиця нагадала, що жінки борються з ворогом на рівні з чоловіками та виконують не менш важливу роботу в тилу. Зокрема, тримають гуманітарний фронт: організовують роботу громад, евакуацію та доставку гуманітарних вантажів, турбуються про дітей та хворих тощо. За свою громадянську позицію чимало з них пережили психологічний тиск і насильство.

«Жоден путін не міг передбачити, що в екстремальних умовах наше суспільство не злякалося, а навпаки – продемонструвало свої найкращі риси. І це природно, бо в нас є ген державності й територіальної самоврядності. Ще з часів Магдебурзького права ми генетично розуміємо, що і як робити аби захистити свій рід», – резюмувала посадовиця.