burger

Ірина Верещук: «Дякую німецьким партнерам за багатогранну співпрацю на гуманітарному фронті»

Опубліковано 5 Грудня 2022 року, о 15:00

Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук разом з послом Німеччини Анкою Фельдгузен побували сьогодні в Національній дитячій лікарні «Охматдит». Німецька сторона передала медичному закладу нову сучасну апаратуру та прилади для нейрохірургічної операційної. Суму 750 тисяч євро на придбання нейронавігаційного обладнання виділив Федеральний уряд Німеччини.

Звернувшись до присутніх, Ірина Верещук відзначила: нинішній проєкт – результат багатогранної співпраці Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з Урядом Німеччини.

Завдяки такому інноваційному обладнанню сотні українських дітей, травмованих через війну, отримають можливість швидшого відновлення та одужання вдома, в Україні.

Нагадаємо, лише за офіційними даними ювенальних прокурорів, на сьогодні майже 1300 українських дітей постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. З них понад 850 – отримали поранення.

«Німеччина пліч-о-пліч з Україною протягом всього часу випробувань. Ми постійно відчуваємо підтримку з боку німецького Уряду та особисто з боку пані посла. Сьогодні ми тримаємо гуманітарний фронт. І в значній мірі завдяки допомозі наших міжнародних партнерів. Нам дуже важливо розуміти, що ми не самі у цій боротьбі», –  зауважила урядовиця.

Вона нагадала, що німецькі лікарі діляться з українськими колегами передовим досвідом лікування травм та важких опіків. Німеччина допомагає рятувати жертв війни, передусім українських дітей.

Ірина Верещук висловила щиру подяку Федеральному уряду Німеччини, послу Німеччини в Україні пані Анці Фельдгузен за участь та всебічну допомогу українцям, що постраждали від війни. І нагадала, що попереду в планах – відновлення та забезпечення обладнанням медзакладів в інших регіонах України. А також спільний проєкт по наданню допомоги внутрішнім переселенцям.