burger

Мінреінтеграції: 5 -11 грудня – найважливіше за тиждень

Опубліковано 11 Грудня 2022 року, о 16:25
  • Уряд Німеччини виділив 750 тисяч євро на укомплектування інноваційним обладнанням нейрохірургічної операційної Національної дитячої лікарні «Охматдит». Це дозволить відновлювати в Україні дітей, травмованих через війну. Такий проєкт – результат співпраці Мінреінтеграції з Урядом Німеччини, підкреслила Віцепрем’єрка України Ірина Верещук. Вона висловила подяку німецькій стороні та особисто послу Німеччини в Україні пані Анці Фельдгузен за постійну всебічну допомогу.
  • Наказом Мінреінтеграції №273 затверджено оновлений перелік територіальних громад, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або тих, які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). Наразі до нього входить 331 громада в 9 областях: Донецькій, Харківській, Дніпропетровській, Луганській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Сумській, Чернігівській. Усі ВПО з цих громад отримають грошову допомогу від держави.
  • Кабмін підтримав пропозицію Мінреінтеграції й ухвалив реалізацію спільного проєкту Першої леді Олени Зеленської та  UNICEF. Завдяки цьому гуманітарному проєкту тисяча опорних шкіл в Україні, де навчаються більш як 450 тисяч дітей, отримають грошову допомогу на закупівлю обладнання та ремонт шкільних їдалень.
  • За ініціативи Мінреінтеграції жителям ДОТ Харківщини буде направлена безоплатна паливна деревина для опалення осель. А мешканці Донеччини отримають пічки-буржуйки. Таке рішення було прийняте Коордштабом з питань ДОТ під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук та ухвалене Урядом.
  • Уряд визначив новий принцип та єдиний стандарт формування переліку територій, де ведуться (велися) бойові дії, або ТОТ. Це гнучкий принцип, що робить перелік детальним, масштабованим до рівня окремих населених пунктів. Єдиним джерелом інформації про території, що входять до переліку, є наказ Мінреінтеграціі. Перелік, складений за новим принципом, застосовується, зокрема, для відновлення доступу до публічних електронних реєстрів на ДОТ та прифронтових територіях. Вже розблоковано 254 реєстри.
  • Президент України Володимир Зеленський призначив державну стипендію імені Левка Лук’яненка активісту кримськотатарського національного руху, бранцю кремля Едему Бекірову. Відповідний указ № 853/2022 опублікований на сайті Офісу Президента. Ініціатором надання стипендії Едему Бекірову виступило Мінреінтеграції.