burger

Мінреінтеграції: 12-18 грудня – найважливіше за тиждень

Опубліковано 18 Грудня 2022 року, о 16:02
  • Команда Мінреінтеграції на чолі з Віцепрем’єркою Іриною Верещук  взяла участь у міжнародній конференції в Любліні (Польща), присвяченій розширенню пропускних спроможностей польсько-українського кордону. Під час зустрічей з представниками польської влади та громадських організацій обговорили співробітництво двох країн в гуманітарній та економічній сферах. Зокрема, можливість створення єдиного економічного простору.
  • Для більш оперативного реагування на сигнали та звернення від українців Мінреінтеграції закликало активніше використовувати текстові повідомлення у комунікації з операторами гарячих ліній. Тепер звернутися до Міністерства можна написавши у будь-який зручний месенджер: WhatsApp/Viber/Telegram. Зокрема:

–  з питань ВПО – за номером телефону (096) 078-84-33;

–  до Офісу Уповноваженого зі зниклих безвісти – за телефоном: (095) 896-04-21.

  • Віцепрем’єрка Ірина Верещук напередодні новорічно-різдвяних свят зустрілася з дітьми, які втратили батьків через російську агресію, та їхніми опікунами. Дітки прибули на зустріч до Клубу КМУ з усієї України. Вони отримали ноутбуки для навчання та солодощі. Також Віцепрем’єрка передала в подарунок книги від Фундації Олени Зеленської.
  • Мінреінтеграції за сприяння благодійного фонду з розмінування HALO Trust доправило 400 постійних систем позначення мінної небезпеки у Роменську територіальну громаду Сумщини. Загалом на звільнені території Сумщини й Харківщини Міністерство вже передало 1200 таких знаків.
  • Команда Мінреінтеграції на чолі з Віцепрем’єркою Іриною Верещук відвідала Житомирщину. Проінспектували місця компактного проживання ВПО, побували у Житомирському геріатричному пансіонаті. Провели наради із керівництвом ОВА та громад області, представниками міжнародних організацій, донорами та волонтерами.
  • За сприяння Мінреінтеграції додому повернулись ще двоє дітей, яких окупанти утримували на ТОТ і в рф: 11-річний Марк та 18-річний Данило. Від початку повномасштабного вторгнення вдалося повернути в Україну з рф, ТОТ та з-за кордону вже понад сотню дітей.