burger

Про зниклих українців внаслідок землетрусу в Туреччині повідомляйте на гарячі лінії Офісу Уповноваженого

Опубліковано 7 Лютого 2023 року, о 10:45

Мінреінтеграції висловлює глибокі співчуття Уряду Туреччини та турецькому народу у зв’язку з трагедією внаслідок землетрусу.

Наразі Уповноваженим зі зниклих безвісти Олегом Котенком ведуться консультації з МЗС і ДСНС України щодо надання допомоги Туреччині у проведенні пошукових робіт, спрямованих на розшук постраждалих як, можливо, українців, так і місцевих жителів.

Встановлення місця знаходження громадян України, зниклих безвісти внаслідок природних катаклізмів, є компетенцією Уповноваженого у будь-якій країні світу. Тому Офіс Уповноваженого оголошує збір інформації про наших співвітчизників, які перебували та перебувають на території Туреччини станом на 6-7 лютого 2023 року.

З учорашнього дня продовжує надходити інформація про те, що з кимось з українських громадян на території Туреччини перервався зв’язок. Уповноважений закликає всіх, кому відома інформація про таких громадян, надати її Офісу якнайшвидше – це допоможе встановити місце знаходження вказаних людей на цей час.

Всю відому вам інформацію про українців, які зараз знаходяться в Туреччині, просимо повідомляти на гарячі лінії Уповноваженого: для дзвінків з України за телефоном: 0 800 339 247, з-за кордону повідомити нам можна через месенджери на номер: (095) 896-04-21.