burger

З Бахмута якнайшвидше потрібно евакуювати цивільних разом з дітьми

Опубліковано 8 Березня 2023 року, о 11:30

Про це Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук заявила під час прямого включення на єдиному телемарафоні новин. Вона уточнила, що наразі там залишається менше 4 тисяч людей, серед яких приблизно 38 дітей.

За словами посадовиці, у місті зруйновані й пошкоджені більшість житлових будинків, не функціонує соціальна інфраструктура. Для порятунку людей діють спеціальні евакуаційні групи, які допомагають вибратися, і бронетранспорт. Але мешканці часто ховаються у підвалах, не залишаючи даних про місця свого перебування. До них важко дістатися. Все це дуже ускладнює евакуацію.

«Ці мешканці, а особливо діти, які повністю залежать від дорослих, беззахисні. Багато днів і ночей вони знаходяться в інформаційному вакуумі та надзвичайному стресовому стані. Тож не можуть адекватно оцінити загрозу своєму життю і життю своїх дітей. Наш обов’язок – дістатися до них, пояснити про небезпеку й евакуювати», – резюмувала Ірина Верещук.

Нагадаємо, успішному вирішенню цієї місії має посприяти вчорашнє рішення Кабміну щодо обов’язкової евакуації дітей у примусовий спосіб.