burger

Мінреінтеграції визначило пріоритетні напрями антикорупційної діяльності на 2023-2025 роки

Опубліковано 14 Березня 2023 року, о 11:43

Нещодавно Кабінет Міністрів України затвердив Державну антикорупційну програму, яка є ключовим інструментом реалізації Антикорупційної стратегії 2023-2025 років.

Основним завданням антикорупційної політики Мінреінтеграції залишається впровадження заходів, які відповідають міжнародним стандартам і загальній європейській практиці.

Міністерством визначені такі пріоритетні напрями антикорупційної роботи на 2023-2025 роки:

1. Моніторинг та оцінка ризиків. Посилення ролі Робочої групи з оцінки корупційних ризиків, яка діє при Мінреінтеграції. Основне завдання Робочої групи – моніторинг причин та умов, які породжують корупційні ризики з метою їх запобігання.

2. Відкритість і прозорість. Активне залучення представників громадськості й експертів до процесу оцінки корупційних ризиків у діяльності Мінреінтеграції.

3. Обізнаність. Проведення навчальних заходів антикорупційного спрямування у формі семінарів і тренінгів. Підвищення рівня знань у сфері антикорупційного законодавства, формування правової свідомості та нетерпимого ставлення до корупції.

Нульова толерантність до корупції та запровадження кращих антикорупційних практик особливо актуальні під час воєнного стану. Адже ефективне і раціональне використання бюджетних коштів – одна з найважливіших складових боротьби на гуманітарному фронті.