burger

Віцепрем’єрка Ірина Верещук відвідала центр психосоціальної допомоги у Бучі

Опубліковано 15 Березня 2023 року, о 16:19

Сьогодні Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук побувала з робочою поїздкою у Бучі. Це відоме на весь світ деокуповане місто Київської області стало символом опору та незламності українського народу.

Його мешканцям довелося пережити жахіття війни, і для повернення до повноцінного життя вони потребують психологічної реабілітації. Ще у червні 2022 року – через 2 місяці після звільнення Бучі – тут відкрився Центр психологічної допомоги.

Наразі заклад функціонує в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я під патронатом Першої леді Олени Зеленської.

На сьогодні Центр є командою з 13 фахівців-психологів, які надають допомогу звільненим полоненим та їхнім родичам, а також тим, хто пережив окупацію.

«Важливо, що Бучанський центр психологічної допомоги організували саме українські фахівці. Дякую волонтерам-психологам, які ініціювали створення такого центру, а також Бучанській міській раді та міжнародним донорам за його підтримку. Це перший експериментальний український проєкт, який закладе початок розбудові психологічних сервісів в інших звільнених громадах», – зазначила Ірина Верещук.