burger

Повернення депортованих дітей – один із пріоритетів Президента Зеленського

Опубліковано 17 Березня 2023 року, о 21:30

Про це Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук заявила в студії телеканалу «1+1». Вона наголосила, що для виконання цього завдання будуть задіяні усі можливі інструменти. Серед них – формування міжнародної коаліції, санкційна політика, порушення кримінальних проваджень проти причетних тощо.

«В Офісі Президента цим займається Координаційна рада з питань захисту та безпеки дітей. Її очолює керівник ОП Андрій Єрмак. Також до неї входить Генеральний прокурор України Андрій Костін. Наша мета – не лише повертати дітей, а й притягувати до відповідальності винних», – пояснила Ірина Верещук.

Вона додала, що інформацію про всіх депортованих малюків доводиться збирати буквально по крихтах. Країна-агресор не надає жодного доступу ні до них, ні до будь-яких відомостей про них. В тому числі структурам ООН, Міжнародному Товариству Червоного Хреста та будь-яким іншим організаціям.

«І хоча росіяни роблять все, щоб їхні сліди загубилися, влада боротиметься за повернення кожної української дитини. Цей злочин геноциду не має строку давності, всі винні у ньому будуть обов’язково покарані», – резюмувала Віцепрем’єрка.