burger

Очільники європейських міст готові допомагати у відновленні звільнених регіонів 

Опубліковано 20 Квітня 2023 року, о 17:16

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук бере участь у Міжнародному саміті міст і регіонів. Захід проходить під егідою Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України.

Відкриваючи саміт, з вітальною промовою виступили заступник Керівника Офісу Президента Олексій Кулеба, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, а також представники міжнародної спільноти: Президент Комітету регіонів ЄС Васко Алвес Кордейру і Президент Конгресу місцевих і регіональних влад РЄ Ліндерт Вербек.

Захід став майданчиком для плідної дискусії за участі представників органів місцевого самоврядування як на національному, так і на міжнародному рівнях. Зокрема, для допомоги громадам і регіонам у відбудові та відновленні звільнених територій.

Очільниця Мінреінтеграції взяла участь в обговоренні, присвяченому питанням реінтеграції територій і гуманітарним викликам.

«Сьогодні Уряд, очільники міст та областей, ми пліч-о-пліч з нашими Збройними Силами боремося за нашу державність, нашу незалежність, за наш народ. Хочу відзначити особливу роль регіональних і місцевих влад. Саме вони забезпечували ту безцінну координацію на місцях: організовували евакуацію, розселяли багато тисяч громадян. Дали людям прихисток і відчуття безпеки. Але попереду ще багато роботи – деокупація всіх українських територій. І нам потрібна допомога. Звертаюся до наших партнерів у Польщі, Чехії, Данії, Франції, Італії та Німеччині. Допоможіть відновити наші регіони! Вірте у нас так, як ми віримо в себе», – закликала Ірина Верещук.

Результатом саміту стане зміцнення співробітництва між органами місцевого самоврядування на міждержавному рівні й підписання низки угод між містами та регіонами.