burger

Обласні військові адміністрації – дієва платформа для координації зусиль на гуманітарному фронті 

Опубліковано 11 Травня 2023 року, о 11:00

Про це говорили на розширеному засіданні Міжвідомчої координаційної ради (МКР) з питань охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок російської агресії проти України.

Воно пройшло за участі Першої леді Олени Зеленської та Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. В заході взяла участь Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

Засідання відбулося в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованої Першою леді.

Віцепрем’єрка зазначила, що напередодні Уряд ухвалив Постанову «Про Координаційні центри підтримки цивільного населення». Вони діятимуть при обласних, Київській міській державних (військових) адміністраціях та стануть інструментом координації між надавачами послуг з підтримки населення. До їх складу, крім ОВА, мають увійти представники міжнародних та українських гуманітарних організацій, а також профільні спеціалісти: психологи, юристи, координатори, кейс-менеджери тощо.

«Саме покращення координації забезпечить якість і швидкість гуманітарного сервісу. Найкращою платформою для цього є рівень ОВА, бо саме там за перший рік повномасштабної війни накопичено найбільше практичного досвіду з координації гуманітарного реагування», – наголосила Ірина Верещук.