burger

Завдання Уряду – забезпечити комфортне повернення українців на Батьківщину

Опубліковано 2 Червня 2023 року, о 15:30

Під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук відбулось засідання Координаційного штабу з питань забезпечення виїзду громадян України з ТОТ через територію третіх країн в Україну.

Одне з головних питань порядку денного – супроводження у парламенті законопроєкту № 9069. Ним пропонується запровадити позасудову (адміністративну) процедуру державної реєстрації актів цивільного стану, що відбулися на тимчасово окупованих територіях. Комітет ВРУ з питань правової політики створив відповідну Робочу групу, завданням якої є опрацювання зазначеного законопроєкту.

Також було порушено питання щодо отримання першого паспорта громадянина України у формі ID-картки підлітками, які наразі перебувають за кордоном. Передусім налагодження процедури віддаленої ідентифікації особи, яка має отримати документ. Наразі механізм проведення такої ідентифікації опрацьовується МЗС і ДМС.

ДМС прозвітувала про стан відкриття мобільних і стаціонарних пунктів у країнах Європи та Туреччині. На сьогодні відокремлені підрозділи ДП «Документ» надають послуги українцям у таких країнах світу: Туреччина (Стамбул), Чехія (Прага), Словаччина (Братислава), Польща (Варшава, Гданськ, Краків, Вроцлав), Німеччина (Берлін, Кельн) й Іспанія (Валенсія, Мадрид). У перспективі планується відкриття підрозділів ДП «Документ» в Італії та Великій Британії. 

Загалом за час роботи відокремлених підрозділів було оформлено понад 325 тисяч документів для громадян України.