burger

Ще одна історія щасливого повернення української дитини

Опубліковано 8 Червня 2023 року, о 9:01

У квітні цього року до Мінреінтеграції звернулася Анастасія з проханням допомогти повернути з тимчасово окупованої території Луганщини її 14-річного брата Павла. Свого часу вона переїхала з Лисичанська до Дніпра. Брат залишився на ТОТ.

Так трапилося, що нещодавно хлопець став круглим сиротою. Його помістили у притулок в Луганську.

Анастасія дізналася про це і вирішила якнайшвидше його забрати. Опіку оформила за спрощеною процедурою, яка діє в Україні на період воєнного стану.

Днями Анастасія і Павло разом повернулися в Україну. Загалом весь процес повернення зайняв близько місяця. Разом їм довелося подолати непростий шлях. Але возз’єднання родини було того варте.

Мінреінтеграції висловлює щиру вдячність Громадській спілці «Українська мережа за права дитини» за сприяння у поверненні ще однієї української дитини.

Нагадуємо: якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або територію рф, обов’язково повідомте про це профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за телефоном: (050) 562-03-13. Також можна зателефонувати на гарячу лінію Національного інформаційного бюро 16-48.