burger

Звертаємося до посольств іноземних держав провести додаткову роботу з громадянами своїх країн, щоб вони залишили всі тимчасово окуповані території України

Опубліковано 14 Червня 2023 року, о 16:35

Українські захисники розпочали активні контрнаступальні дії на окремих ділянках фронту бойового зіткнення з російськими окупаційними військами.

У наступні тижні очікується подальше загострення безпекової ситуації вздовж лінії зіткнення та звільнення частини тимчасово окупованих росією територій України.

Як засвідчив підрив 6 червня російськими окупантами Каховської ГЕС, що потягнув за собою жахливі наслідки, в тому числі для населення поки що окупованого лівобережжя Дніпра на півдні України, кремль у досягненні своїх цілей не зупиниться перед жодними жертвами серед цивільного населення.

У звʼязку з цим звертаємося до посольств іноземних держав, акредитованих у Києві, з наполегливим проханням провести додаткову роботу з громадянами своїх країн, щоб вони залишили всі тимчасово окуповані території України, включно з тими, які були захоплені росією ще у 2014 році.

Існує підвищений ризик того, що вони будуть цинічно використані росіянами в якості живого щита або сакральних жертв з метою перекладання на Україну відповідальності за смерті та поранення.

Особливо просимо привернути увагу громадян ваших держав, які незаконно прибули або планують прибути в порушення українського законодавства до тимчасово окупованого Кримського півострова. Російська окупаційна влада може скористатися сезоном літнього відпочинку для розширення присутності іноземців, особливо дітей та підлітків, у Криму та використати їх у подальшому для власних пропагандистських цілей, абсолютно не переймаючись їх безпекою.

За деталями можете звертатися до МЗС або Мінреінтеграції.