burger

Охочі потрапити до кадрового резерву для роботи на деокупованих територіях матимуть змогу перекваліфікуватися

Опубліковано 4 Липня 2023 року, о 11:32

Про це Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук заявила під час ефіру на телеканалі ICTV. За її словами, наразі процес підготовки кадрів набуває конкретних обрисів.

Зокрема, нещодавно з керівництвом Луганщини та Донеччини було проведено нараду, де обговорювалися першочергові кроки зі стабілізації та реінтеграції цих областей після їх деокупації. 

Крім того, Рада національної безпеки і оборони працює над оновленням стратегії реінтеграції Криму. У III – IV кварталі цього року РНБО має винести цей документ на обговорення і подальше голосування.

«Роблю на цьому акцент, бо ви розумієте, що у нас є території, які вже понад 9 років перебувають у тимчасовій окупації. І той кадровий резерв, який поїде туди працювати, має бути відповідно підготовлений», – зазначила посадовиця.

Вона додала, що вже зараз Нацагентство з питань державної служби приймає заявки від всіх охочих: можна зареєструватися на сайті та створити електронний кабінет. Так, разом формуватимемо кадровий резерв для роботи на деокупованих територіях.

«Власне, у разі потреби можна також перекваліфікуватися. Наші виші вже презентували унікальні магістерські програми для підготовки кадрового резерву з питань реінтеграції. 10 липня одна з них стартуватиме в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Є також інші програми в інших вишах. Вони теж допоможуть перекваліфікуватися і зайняти ту нішу, яку кандидати вважають найнеобхіднішою», – резюмувала Віцепрем’єрка.