burger

Духовенство має стати рушійною силою у відбудові звільнених територій

Опубліковано 7 Липня 2023 року, о 13:41

Сьогодні під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук відбулася нарада, присвячена духовній реінтеграції населення на звільнених територіях.

До обговорення долучилися представники Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій, Інституту релігійної свободи, Держслужби з етнополітики та свободи совісті, Офісу Президента, Міноборони, інших силових відомств та зацікавлених органів влади.

Зокрема, у фокусі уваги – надання гуманітарної допомоги та ментальної підтримки населенню представниками духовенства, особливо на деокупованих територіях.

Адже релігійні організації стали справжніми гуманітарними хабами в умовах війни. Їхня роль наразі є критично важливою у відновленні України, переконана Віцепрем’єрка.

«Представники духовенства мають долучитися до складу кадрового резерву з відновлення деокупованих територій. Це та рушійна сила, яка допоможе повернути до життя наших людей. Саме священнослужителі на рівні з психологами допомагають родинам військовослужбовців, внутрішньо переміщеним особам та всім іншим людям, які постраждали від війни», – наголосила Ірина Верещук.