burger

Ірина Верещук провела нараду Коордштабу з питань ВПО

Опубліковано 7 Липня 2023 року, о 18:49

Під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук відбулася нарада Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

У нараді взяли участь представники Мінреінтеграції, Мінсоцполітики, Мінветеранів, Мінфіну, Міноборони, Пенсійного фонду, обласних військових адміністрацій, Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ), інших відомств та організацій, а також народні депутати.

Серед іншого, учасники наради обговорили питання реалізації проєкту «Прихисток», яким передбачена компенсація тим, хто безоплатно розміщує в себе внутрішніх переселенців.

Фінансується проєкт за кошти ТЧХУ. Як повідомив представник цієї організації, виплата компенсації громадянам за житлово-комунальні послуги за березень-квітень має розпочатися до 20 липня.

Під час обговорення цього питання Ірина Верещук також доручила опрацювати спрощення процедури підтвердження даних для ТЧХУ. Щоб власники нерухомості, які зараз за кордоном, теж могли надавати переселенцям житло за цією програмою.

Представники ОВА відзвітували про опрацювання звернень, які надійшли на гарячі лінії Мінреінтеграції щодо виплат державної допомоги ВПО. Більшість із цих питань вже вирішені.