burger

Стартувала Літня школа з міжнародного гуманітарного права для державних службовців

Опубліковано 17 Липня 2023 року, о 15:23

До участі у заході були залучені представники членів Міжвідомчої Комісії з питань застосування та реалізації норм міжнародного гуманітарного права (МГП) в Україні. На відкритті заходу учасників привітала Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

Літня школа з міжнародного гуманітарного права організована Товариством Червоного Хреста України у партнерстві з Данським і Британським Червоним Хрестом.

Вона має на меті розглянути актуальні питання, пов’язані із застосуванням міжнародного гуманітарного права, налагодити координацію і співпрацю в галузі МГП в Україні, а також поширити знання про нього серед державних службовців.

Віцепрем’єрка наголосила, що розуміння та застосування норм міжнародного гуманітарного права на практиці є надзвичайно важливими для України під час повномасштабної збройної агресії рф проти України. Адже ворог щоденно порушує всі можливі норми МГП – як конвенційні, так і звичаєві.

«Розраховую на те, що результати Літньої школи знайдуть відображення у нормативних ініціативах як на рівні національного законодавства, так і в міжнародному праві. Зараз Україна дуже страждає від порушень міжнародного гуманітарного права. Тому саме Україна буде серед тих, хто кардинально оновить міжнародне гуманітарне право», – зазначила Ірина Верещук.