burger

На Полтавщині Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук взяла участь у відкритті модульного містечка для внутрішніх переселенців.

Опубліковано 22 Липня 2023 року, о 13:27

На заході були присутні очільник Полтавської ОВА Дмитро Лунін, народні депутати, представники Посольства Польщі, голова Правління Фонду міжнародної солідарності Рафал Дзєнцьоловський та координатор проєкту «Під безпечним дахом» Томаш Гжиб, а також представники міжнародних гуманітарних організацій.

Зведення та облаштування модульного містечка відбувалося спільними зусиллями міжнародних донорів та Полтавської ОВА в межах проєкту «Під безпечним дахом». Його реалізував Фонд міжнародної солідарності Польщі за фінансової підтримки Уряду Великої Британії.

Загальна кількість складає 240 модулів, де можна розмістити до 300 осіб. Наразі тут уже проживають близько ста переселенців із Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької та Дніпропетровської областей. Ірина Верещук оглянула умови проживання та поспілкувалася з мешканцями.

«Поява цього модульного містечка свідчить про єдність міжнародної спільноти навколо України. Слова особливої подяки хочу висловити Фонду міжнародної солідарності Польщі та Уряду Великої Британії. Ці дві країни з першого дня війни допомагають нашій державі. І вкотре довели, що солідарність не залежить від кордонів, а справжня підтримка проявляється в добрих справах. Сподіваюся, що наші внутрішні переселенці відчують тут затишок і турботу. Адже це проєкт величезної людяності, чуйності та добрих сердець», — наголосила Віцепрем’єрка.