burger

Підтримка бізнесу на деокупованих територіях: нові можливості для переробних підприємств

Опубліковано 1 Серпня 2023 року, о 18:38

Для бізнесу, який працює на деокупованих територіях, розширено підтримку. З’явилися нові можливості грантової програми для створення переробних підприємств «Переробка»

Вже незабаром бізнес, який зареєстрований, працює чи планує розпочати роботу на звільнених територіях, отримуватиме гранти на розвиток своїх переробних підприємств. А частина внесків отримувачів грантів може бути компенсована із місцевих бюджетів. 

Відповідне рішення вже ухвалено Кабінетом Міністрів України. 

Такі гранти видаватимуться підприємствам, що працюють на територіях, включених до Переліку територій, на яких велися бої та для яких визначено дату завершення бойових дій чи тимчасової окупації, що затверджується наказом Мінреінтеграції.

Для отримання грантів такими підприємствами передбачено спрощені умови: для перемоги у конкурсі заявники мають набрати під час оцінювання заяв від 20 до 50 балів (для всіх інших показник залишається на рівні від 30 до 50 балів). 

Крім того, у разі рівності балів гранти пріоритетно надаватимуться саме підприємствам, які працюють на деокупованих територіях. Вони покриватимуть до 80% вартості проєктів, ініційованих підприємцями.

Важливою новацією є можливість компенсації за рахунок місцевих бюджетів чи інших зацікавлених сторін до 50% (на звільнених територіях – до 75%) коштів, які мають внести отримувачі грантів. Ця компенсація може здійснюватись у тому числі в межах регіональних чи місцевих кредитних програм. 

Дізнатися про інші зміни до Порядку надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств можна за посиланням.

Нагадаємо, програма для розвитку переробних підприємств «Переробка» є складовою Урядового проєкту єРобота.