burger

Наша мета – сфокусуватися на виплатах тим внутрішньо переміщеним особам, які цього найбільше потребують

Опубліковано 2 Серпня 2023 року, о 9:08

На цьому Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук наголосила під час прямого включення на телеканалі «Інтер». Вона уточнила, що йдеться про виплати на проживання, які становлять 2 тис. гривень для дорослих і 3 тис. гривень для людей з інвалідністю та дітей

За словами посадовиці, наразі в Україні зареєстровано майже 5 мільйонів ВПО, з яких 2,6 мільйона осіб отримують виплати. Торік на виплати цій категорії було спрямовано 57 млрд гривень. Прогнозована сума у 2023 році становить 72 млрд гривень. Це найбільша стаття видатків із державного бюджету після фінансування сектору безпеки й оборони, зазначила Віцепрем’єрка.

Розроблена Мінсоцполітики й ухвалена у липні постанова передбачає виплати тим, хто найбільше потребує такого виду державної підтримки.

«До прикладу, громадяни, які виїхали та постійно проживають за кордоном або повернулися до своїх домівок, отримувати такі виплати не будуть. Крім тих, хто виїхав тимчасово з поважних причин: у відрядження, на навчання, лікування, супроводжує хворого тощо. Також Мінсоцполітики та Мінфін проведуть верифікацію отримувачів. Допомогу отримуватимуть ті ВПО, які справді потребують підтримки держави», – резюмувала Ірина Верещук.