burger

Львівська громада долучилася до грантової підтримки агропереробних підприємств

Опубліковано 31 Серпня 2023 року, о 17:56

В межах Урядової програми єРобота місцеві громади почали брати участь у співфінансуванні державної грантової програми стимулювання розвитку переробних підприємств. Зокрема, у Львові міська влада виділила 17 млн гривень на компенсації бізнесам, які створюють переробні підприємства. Про це повідомляють у Мінекономіки.

Місцева влада буде співфінансувати відсоток, який має вкласти саме підприємство. За умовами грантової програми половину фінансування покриває держава, решту – підприємець.

У Львові видаватимуть ваучери, щоб допомогти підприємствам покрити їхню частку. Сума ваучера – від 80 тис. гривень до 2 млн гривень залежно від кількості створених нових робочих місць.

Нагадаємо, в межах програми підприємці мають змогу подавати заявки на гранти для розвитку переробних підприємств і створювати робочі місця на деокупованих територіях. У таких випадках бізнес має можливість отримати грант до 8 млн гривень від держави за напрямом переробки та покрити 80% від вартості проєкту. Обов’язковою умовою для отримання коштів є створення до 25 робочих місць.

Таким чином Уряд стимулює відновлення й розвиток деокупованих територій, які постраждали під час війни. Програма спрямована на повернення людей, надання їм можливості отримати роботу і створення сприятливого бізнес-клімату.