burger

Підготовка до зими триває за планом і входить у фінальну стадію

Опубліковано 13 Вересня 2023 року, о 13:33

Про це повідомляє Урядовий портал за результатами чергового засідання Кабміну. На ньому були озвучені основні показники готовності.

Атомні електростанції. Відремонтовано 7 атомних енергоблоків, ще 2 стануть у стрій до початку опалювального сезону. Їхня загальна потужність – 7,8 ГВт. На Рівненській АЕС почали завантажувати нове ядерне паливо компанії Westinghouse. Це стало альтернативою російській монополії на подібні види палива.

Теплові електростанції. До початку сезону запрацюють 25 енергоблоків, які дадуть енергосистемі 4,5 ГВт потужності.

Теплоелектроцентралі. Майже 80% обладнання відремонтовано, ремонти тривають і завершаться вчасно.

До зими готові 15,2 тисячі котелень, близько 84% тепломереж, 78% теплопунктів, понад 80% житлових будинків, 86% шкіл, дитсадків та лікарень. За місяць має бути 100%.

Захист стратегічних об’єктів енергетики. Ведеться серйозна та системна робота. Раніше Уряд виділив додаткові 9,7 млрд гривень на захист критичної інфраструктури паливно-енергетичного сектору.

Ціна на газ, тепло, гарячу воду залишиться без змін до кінця опалювального сезону. Постачальники тепла отримають від Нафтогазу обсяги блакитного палива за фіксованою ціною – 7,4 грн за м³. Це пільгова ціна, яка дасть змогу не підвищувати тарифи.

Уряд України й держави-союзники разом спрямували на відновлення та захист енергетики 2,3 млрд доларів.