burger

Уряд врегулював низку важливих питань правового режиму на ТОТ

Опубліковано 15 Вересня 2023 року, о 11:58

Сьогодні на засіданні Кабміну схвалено постанову «Деякі питання визначення правового режиму на тимчасово окупованій території України».

Постанова була розроблена Мінреінтеграції за дорученням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Закон «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» визначає поняття «адміністративна межа» та «лінія зіткнення».

Сьогодні Уряд встановив принцип визначення таких територій. Це забезпечить реалізацію мешканцями прифронтових територій передбачених Законом пільг. Так, Уряд чітко визначив, які саме населені пункти вважаються такими, що знаходяться на лінії зіткнення.

До таких належать населені пункти, розташовані на територіях активних бойових дій, включених до переліку Мінреінтеграції.

Довідково.

Українці, які проживають на ТОТ, у населених пунктах на лінії зіткнення, мають право на здобуття або продовження здобуття певного освітнього рівня на території інших регіонів України за рахунок коштів державного бюджету з наданням місць у гуртожитках на час навчання.

Особи, які завершили здобуття вищої освіти на ТОТ, мають право на проходження атестації для визнання здобутих кваліфікацій, результатів навчання та періодів навчання. Виключення – особи, які здобуття вищої освіти на ТОТ почали після дати початку тимчасової окупації відповідної території.