burger

Вже понад 84 млн гривень державної допомоги виплачено постраждалим через підтоплення на Херсонщині та Миколаївщині

Опубліковано 15 Вересня 2023 року, о 13:42

Про це відзвітували на нараді під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук щодо грошових виплат населенню, яке постраждало від повені внаслідок руйнування Каховської ГЕС.

У заході взяли участь представники Мінреінтеграції, Мінагрополітики, Мінсоцполітики, Миколаївської та Херсонської обласних військових адміністрацій, Укрпошти й OCHA Ukraine.

Станом на 14 вересня таку фінансову підтримку отримали мешканці цих областей на загальну суму 84,4 млн гривень. Таким чином, держдопомогу вже виплачено 15 879 жителям Херсонщини й 1007 – Миколаївщини. Виплати здійснюються на банківські рахунки або готівкою через Укрпошту.

Крім того, обговорили стан реалізації постанови щодо виплат грошової допомоги від держави за втрачений урожай через підрив Каховської ГЕС. Особливу увагу зосередили на опрацюванні виявлених проблем.

Нагадаємо, мешканці Миколаївської та Херсонської областей, які постраждали від підтоплення внаслідок підриву ворогом Каховської ГЕС, можуть отримати одноразову грошову допомогу. Йдеться про виплати від держави у розмірі 5 тис. гривень. Заяви приймаються до 31 жовтня 2023 року включно.