burger

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук закликала бізнес інвестувати у відновлення та розвиток Харківщини

Опубліковано 20 Вересня 2023 року, о 11:40

На цьому посадовиця наголосила під час інвестиційного форуму «Kharkiv Restart», який відбувся 19 вересня у Києві.

У межах Форуму обговорювалося залучення інвестицій у відновлення та розвиток Харкова. Адже, за словами міського голови Ігоря Терехова, розробляти проєкти та вкладати кошти у це потрібно вже зараз.

У заході взяли участь українські та зарубіжні компанії – як ті, хто вже працював у Харкові, так і ті, хто тільки розглядає таку можливість.

Серед почесних гостей та організаторів Форуму були: заступник Керівника Офісу Президента Олексій Кулеба, народні депутати Давид Арахамія та Данило Гетманцев, начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

У своєму вітальному слові очільниця Мінреінтеграції звернулася до мешканців Харківщини: «Я тут, щоб засвідчити вам свою глибоку повагу і шану. Ви дійсно зробили неможливе – ви вистояли у перші дні повномасштабної війни, ви стали справжніми Героями. Я вам за це дуже вдячна».

Також вона відмітила сміливість харків’ян. Адже навіть у перші місяці російського вторгнення вони продовжували працювати, жити й розвиватися. А деокупація Харківщини дала українцям впевненість у тому, що ми точно зможемо перемогти.

Посадовиця звернулася до українських та іноземних компаній: «Інвестуйте у Харків та Харківщину. Лише у самому місті проживає більше мільйона людей, близько 500 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Це величезний потенціал для держави. Я вірю у Харківщину, в харківських підприємців, вчителів, лікарів – усіх, хто бореться, любить і розвиває нашу державу».