burger

Фізичні вправи та ментальна підтримка – дієвий інструмент для психологічного здоров’я українців

Опубліковано 23 Вересня 2023 року, о 11:30

Про це йшлося на засіданні Координаційного штабу під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук, яке відбулося 22 вересня.

Під час наради відзвітували про реалізацію одного із пріоритетних проєктів у межах Всеукраїнської програми «Ти як?». 

Йшлося про створення Молодіжних центрів та «Активних парків – локації здорової України» у межах соціального проєкту. Він запроваджений вже у 750 територіальних громадах по всій Україні. 

Для реалізації такої ініціативи дуже важливою є підготовка відповідних фахівців, зокрема координаторів. Саме їхня активна участь дає змогу залучити до заходів охочих серед різних верств населення.

Також протягом поточного року 506 координаторів соціального проєкту вже пройшли тренінги та набули навички з надання першої психологічної допомоги. 

Водночас присутні погодились, що впровадження проєкту сприяє популяризації й організації оздоровчої рухової активності всіх категорій громадян, зокрема осіб з інвалідністю та внутрішньо переміщених осіб.

За словами Віцепрем’єрки, розвиток такої програми вкрай важливий, адже підтримка ментального здоров’я неможлива без підтримки фізичного. 

Крім того, у межах проєкту планується посилити потенціал молодіжних центрів. Адже вони спроможні допомогти молоді, зокрема навчити молодих працівників надавати першу психологічну допомогу.