burger

Урядовці спільно з представниками громадських організацій обговорили Стратегію відновлення державної влади та реінтеграції населення ДОТ

Опубліковано 28 Вересня 2023 року, о 11:11

У нараді взяли участь Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук, Постійна Представниця Президента України в АР Крим Таміла Ташева, представники громадських організацій та інші зацікавлені сторони.

Учасники засідання обговорили основні завдання Стратегії. Вони, зокрема, полягають у захисті прав і свобод громадян, забезпеченні національної єдності та визначенні основних правових засад перехідного правосуддя.

Крім того, було наголошено на важливості реалізації реінтеграційної політики у правовій, соціальній, гуманітарній та інших сферах на деокупованих територіях.

Як зауважила очільниця Мінреінтеграції, державна політика України має ґрунтуватися на пріоритетності гарантій безпеки людини, забезпеченні її прав і свобод.

Учасники обговорили подальші кроки щодо напрацювання Стратегії. Адже процес реінтеграції є важливим елементом зміцнення національної єдності, наголосила Віцепрем’єрка Ірина Верещук.