burger

Відбулось чергове засідання Координаційного штабу з питань забезпечення виїзду громадян України з ТОТ

Опубліковано 6 Жовтня 2023 року, о 18:57

На засіданні обговорювали низку нормативно-правових актів. Зокрема, проєкт змін до постанови КМУ № 678 з метою запровадження процедури приймання ДП «Документ» за кордоном документів та анкет-заяв від осіб, які вперше оформляють паспорт громадянина України після досягнення 18-річного віку.

Учасники наради також заслухали доповідь щодо стану опрацювання проєкту постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку оформлення та видачі посвідчення особи на повернення в Україну». Змінами передбачено надати повноваження закордонним дипломатичним установам проводити віддалену ідентифікацію особи шляхом відеозв’язку під час оформлення посвідчення на повернення в Україну.

Крім того, МЗС доручено доопрацювати питання винесення на розгляд Кабінету Міністрів проєкту змін до Закону України «Про Державний реєстр виборців». Це дасть змогу дипломатичним установам отримувати персональні дані громадян України з Державного реєстру виборців. А також оптимізує ідентифікацію особи під час оформлення посвідчення на повернення в Україну або закордонного паспорта.