burger

У Києві триває міжнародний Форум із психічного здоров’я

Опубліковано 18 Жовтня 2023 року, о 17:34

Україна вперше приймає такий захід, який триватиме з 18 до 20 жовтня. В ньому беруть участь представники державних органів, неурядових установ та міжнародних організацій.

Участь у відкритті Форуму взяли Віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук, Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, Представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт, Координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун та в.о. заступника директора Місії USAID в Україні Джефрі Лерер.

Форум став платформою для обміну ідеями та досвідом, а також спільного навчання. Учасники визначать шляхи розвитку охорони психічного здоров’я, зокрема в умовах гуманітарної кризи. 

Протягом роботи Форуму будуть розглянуті теми підвищення обізнаності про психічне здоров’я, а також реагування на потреби населення під час надзвичайних гуманітарних ситуацій. 

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук виступила із вітальним словом на відкритті Форуму.  

«Співдія важлива не лише на національному, а й на міжнародному рівні. Обмін досвідом, координація зусиль – це все для того, аби всі гуманітарні ресурси, які спрямовуються в Україну, йшли туди, де у них є найбільша потреба. Дякую партнерам і друзям України, які підставили плече у часи випробувань. Дякую Першій леді за таку надважливу ініціативу», – наголосила посадовиця.  

Нагадаємо, міжнародний Форум із психічного здоров’я проводиться в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я, яка впроваджується під патронатом Першої леді Олени Зеленської.  

Організаторами Форуму є Всесвітня організація охорони здоровʼя та Координаційний центр із психічного здоров’я при Уряді України.