burger

Тандем української влади та міжнародних партнерів – ось що допоможе напрацювати дієвий механізм повернення депортованих дітей

Опубліковано 27 Жовтня 2023 року, о 13:44

Таке переконання Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук висловила в ефірі єдиного марафону новин на телеканалі ICTV. Вона навела приклад міжнародної роботи Президента Зеленського.

«У Президента є декілька пріоритетів. Серед головних – зброя для захисту від агресора. Він робить усе, щоб цей трек працював. Так само є трек щодо повернення українських дітей і притягнення до відповідальності винних за їх депортацію», – сказала посадовиця.

На виконання одного із пунктів мирного плану Президента запущено проєкт Bring Kids Back UA. Це план дій української влади й інших держав, а також міжнародних та неурядових організацій. До його виконання можуть долучитися будь-яка країна, організація чи особа.

За словами Віцепрем’єрки, багато наших іноземних партнерів уже заявили про свою підтримку і готовність допомагати. Зокрема, Катар, Ватикан, Туреччина, країни Євросоюзу й інші. Всі ці країни спрямовують механізми та зусилля, щоб повернути якомога більше дітей в Україну.

«Ми зі свого боку беремо участь у роботі Координаційної ради з питань захисту та безпеки дітей під головуванням Голови Офісу Президента Андрія Єрмака. А на рівні Уряду щоп’ятниці проводимо засідання Координаційного штабу з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану. Напрацьовуємо треки, які б дали змогу разом із міжнародними партнерами якнайшвидше повернути наших дітей», – підсумувала посадовиця.