burger

Виплати ВПО у листопаді будуть профінансовані вчасно

Опубліковано 10 Листопада 2023 року, о 17:47

На виплати ВПО у першому періоді листопада наразі передбачено майже 5,8 мільярда гривень. Йдеться про щомісячну державну допомогу на проживання, яка становить 3 тисячі гривень особам з інвалідністю й дітям і 2 тисячі гривень для всіх інших внутрішньо переміщених осіб.

Це питання обговорювалося на сьогоднішньому засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод ВПО під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук.

Як повідомив представник Мінсоцполітики, платіжні документи на виплати ВПО у першому періоді поточного місяця будуть направлені до Держказначейства 15 листопада. Після цього протягом кількох днів гроші надійдуть на банківські рахунки внутрішніх переселенців.

«На гарячі лінії Мінреінтеграції звертається велика кількість внутрішньо переміщених осіб з питаннями щодо виплат допомоги на проживання. Дуже важливо, щоб виплати ВПО надходили людям вчасно. Досить часто – це єдині кошти, на які вони можуть розраховувати», – зазначила Ірина Верещук.

Якщо у вас є питання щодо виплат, звертайтеся до Мінреінтеграції на цілодобову гарячу лінію з кризових питань: 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО за номером: (066) 813-62-39.