burger

Новий курс на платформі HELP надасть можливість держслужбовцям дізнатися більше про європейські стандарти у сфері захисту прав ВПО

Опубліковано 15 Листопада 2023 року, о 16:00

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук долучилася до заходу, присвяченого запуску курсу Ради Європи HELP «Внутрішнє переміщення». Цей проєкт впроваджується у співпраці з Національним агентством України з питань державної служби та Вищою школою публічного управління.

Проєкт «HELP (Освіта в галузі прав людини для юристів) для України, у тому числі під час війни» спрямований на підвищення кваліфікації нинішніх та майбутніх юристів в Україні для ефективного застосування ними європейських стандартів у галузі прав людини.

Наразі на платформі HELP українською мовою доступні 33 курси. Окрім внутрішнього переміщення, вони також стосуються антидискримінації, прав людини, кіберзлочинності, сімейного права, боротьби з расизмом, ксенофобією, гомофобією і трансфобією та багатьох інших корисних тем.

Віцепрем’єрка висловила щиру вдячність ініціаторам запуску курсу HELP. Адже вони подбали про те, щоб державні службовці були більш обізнаними щодо захисту прав ВПО. Таким чином зможуть допомагати внутрішнім переселенцям у реінтеграції та адаптації до нових умов.