burger

Відбулась нарада з питань відновлення діяльності державних органів на деокупованих територіях України

Опубліковано 15 Листопада 2023 року, о 18:14

Захід пройшов під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук. Учасники обговорили відновлення роботи органів Державної міграційної служби на деокупованих територіях.

Серед іншого, увага присутніх була приділена питанням ідентифікації та документування громадян України, що проживали на ТОТ. А також – першочерговим діям української влади стосовно іноземців, громадян рф, які перебуватимуть на відповідних територіях.

ДМС було висловлено позицію, що стосовно іноземців, які в’їхали на ТОТ після її окупації, може застосовуватися передбачена законом процедура примусового повернення. У разі невиконання ними рішення про примусове повернення – примусове видворення.

У Стратегії державної міграційної політики міститься план дій щодо роботи ДМС із такими категоріями громадян у Криму, на Донеччині та Луганщині після їх деокупації. Він буде доопрацьований з урахуванням висловлених під час наради позицій інших зацікавлених органів.

Своєю чергою МВС презентувало концепцію відновлення діяльності правоохоронних органів на деокупованих територіях. У її основі – комплекс заходів, які мають створити безпечний простір для населення звільнених територій.