burger

Планується започаткувати відзнаку за особливий внесок у розвиток кримськотатарської мови

Опубліковано 23 Листопада 2023 року, о 13:54

Відзнака є одним з етапів плану реалізації Стратегії розвитку кримськотатарської мови на 2022-2032 роки. Адже кримськотатарська віднесена міжнародною організацією ЮНЕСКО до переліку мов, що потребують захисту. 

Розроблення нормативно-правового акта щодо започаткування державної відзнаки за особливий внесок у забезпечення розвитку та популяризацію кримськотатарської мови обговорили під час чергового засідання Національної комісії з питань кримськотатарської мови.

Учасники засідання повідомили про підготовку конкурсів, де буде обрано найкращий малюнок-ескіз державної відзнаки. Організацію та проведення конкурсу покладено на Державну службу з етнополітики та свободи совісті.

Пропозицію про започаткування відзнаки в майбутньому буде передано на підпис Президента, адже відповідне рішення затверджується указом Глави держави.

Нагорода покликана заохочувати громадян популяризувати кримськотатарську мову серед молоді, підіймати її престиж. Таким чином держава відзначатиме зусилля вчених, представників громадського сектору, які активно долучаються до розвитку мови одного з корінних народів України.