burger

Спроби колаборантів легалізуватися за кордоном будуть присікатися

Опубліковано 24 Листопада 2023 року, о 18:20

Є випадки, коли громадяни України, які проживали на ТОТ і вчиняли злочини проти української державності, легалізуються за кордоном, використовуючи українські документи. Як унеможливити такі ситуації, обговорювали під час наради під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Нарада проходила за участю Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, Меджлісу кримськотатарського народу, Нацполіції, Державної міграційної служби, Служби безпеки України, інших державних відомств та структур.

Під час наради учасники домовилися налагодити обмін інформацією та створити канали комунікації між зацікавленими органами, громадськими організаціями й сектором національної безпеки з метою реагування на факти спроб легалізації колаборантів за кордоном, які використовують українські документи.

Серед іншого, планується продовжувати інформування міжнародних партнерів для унеможливлення міждержавної взаємодії з офіційними делегаціями рф, до складу яких входять представники окупаційних органів влади ТОТ.

«Для колаборантів можливості сховатися в інших країнах не буде. Будь-які спроби легалізації за кордоном присікатимуться. Наша мета – зробити все, щоб люди, які вчиняли злочини проти нашої державності, були притягнуті до відповідальності. Ми будемо діяти рішуче», – наголосила Віцепрем’єрка.