burger

Сектор безпеки та оборони – найважливіша складова відновлення державної влади на деокупованих територіях

Опубліковано 6 Грудня 2023 року, о 15:58

За дорученням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля Мінреінтеграції спільно з міністерствами, обласними військовими адміністраціями й іншими зацікавленими відомствами розробляють стратегію відновлення державної влади та реінтеграції населення ДОТ. Також ведеться робота над планом заходів із її реалізації.

Ключові міністерства уже працюють над розробленням власних концепцій. Однак найважливішими на деокупованих територіях є безпекова та оборонна складові.

Це питання обговорили учасники наради з питань розроблення Урядової стратегії відновлення державної влади та реінтеграції населення ДОТ.

Під час наради представники правоохоронних органів наголосили на необхідності формування окремого безпекового та оборонного блоку і включення його до загальної Урядової стратегії.

МВС, як головний координатор, бере на себе питання громадської безпеки та цивільного захисту. Це, зокрема, міграційна, прикордонна робота, правоохоронна діяльність, а також робота ДСНС і Нацгвардії.

Загалом Стратегія має на меті сприяти реінтеграції населення на ДОТ, зменшити негативні наслідки збройної агресії рф для цивільного населення та забезпечити повноцінне відновлення державної влади на звільнених територіях.

«Держава має гарантувати безпеку та оборону громадянам на ДОТ. Саме тому нам необхідне бачення того, як працюватиме цей сектор відразу після деокупації всіх українських територій», – наголосила Віцепрем’єрка.