burger

Сфокусувати ресурси на підтримці найвразливіших категорій населення

Опубліковано 18 Грудня 2023 року, о 11:10

На цьому Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук наголосила під час засідання Конгресу регіональних та місцевих влад при Президентові України.

За її словами, 2022 рік був роком кризового реагування. Українці впорались із соціально-гуманітарними викликами. Це допомогло отримати неоціненний досвід і впевненість у тому, що ми здатні відповідати на такі виклики.

Натомість цього року з’явилися два нові фактори, до яких ми мусимо адаптуватися. По-перше, війна може тривати довше, ніж очікувалося. По-друге, ресурсів на соціальну та гуманітарну сфери може бути менше, ніж того хотілося б.

Тож ми маємо навчитися витримувати більше і довше за меншу кількість грошей, зазначила Віцепрем’єрка.

«Ми координуємо всіх, хто залучений до соціально-гуманітарного реагування: державні органи, місцеву владу, громадський сектор, волонтерів та міжнародників. Фокусуємо ресурси на пріоритетних проєктах, не розпорошуючи увагу», – наголосила очільниця Мінреінтеграції.

Зокрема, йдеться про створення фундаменту для системної допомоги ВПО, ветеранам, дітям та людям похилого віку.

«Наш підхід полягає у тому, що ці проєкти мають бути компактними, простими й зрозумілими. Зі швидкою віддачею, а також максимальним залученням міжнародних донорів», – підсумувала Ірина Верещук.