burger

Ірина Верещук: Потрібно покращити комунікацію з внутрішніми переселенцями щодо можливостей працевлаштування

Опубліковано 11 Січня 2024 року, о 11:32

Про це Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук заявила під час прямого включення на телеканалі «Рада». За її словами, наразі держава всіляко заохочує та підтримує різні проєкти, спрямовані на покращення зайнятості внутрішньо переміщених осіб.

У тих регіонах, де налагоджений зворотний зв’язок між обласними військовими адміністраціями, державними центрами зайнятості й людьми, це дає відчутний результат.

Вона навела показовий приклад, коли людям з-поміж ВПО, в тому числі на прифронтових територіях, було надано 750 грантів. Це суттєво допомогло їм підтримати свій бізнес.

Йдеться про проєкт, що реалізовується Мінреінтеграції спільно з Мінекономіки за сприяння Міжнародної організації з міграції (МОМ) і підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

«У нас є програми й розуміння того, що потрібно робити. І є люди, які хочуть знайти роботу та готові працювати. Але через недостатню поінформованість на місцях вони часто не знають про існування інструментів, якими можна скористатися. Тож ми маємо допомогти їм зорієнтуватися і вибрати найбільш зручні для себе», – зазначила Віцепрем’єрка.