burger

Маємо перші напрацювання Стратегії державної політики щодо відновлення влади та реінтеграції населення ДОТ

Опубліковано 12 Січня 2024 року, о 9:30

За дорученням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля Мінреінтеграції спільно з міністерствами, Центром прав людини ZMINA й іншими зацікавленими відомствами та організаціями розробляють Стратегію державної політики щодо відновлення влади та реінтеграції населення деокупованих територій.

Наразі уже готовий перший драфт Стратегії, визначено її мету і принципи. Також сформовано стратегічні цілі та шляхи розв’язання проблем. Усі зацікавлені сторони ще мають змогу внести власні пропозиції змін до документа.

Водночас визначені міністерства активно розробляють власні концепції відновлення державної влади та реінтеграції населення. Зокрема, нині триває розгляд концепції відновлення освіти на ДОТ спеціальною робочою групою.

Мінсоцполітики розробило та відправило на погодження проєкт розпорядження щодо плану дій зі стабілізації ситуації у соціальній сфері.

МОЗ також має власні напрацювання щодо концепції повернення української системи охорони здоров’я на звільнених територіях.

Своєю чергою МКІП працює над розробленням концепції у двох напрямах: культурній та інформаційній реінтеграції населення.

Мін’юст має бачення концепції у сфері адміністративного порядку реєстрації актів цивільного стану. Наразі триває опрацювання пропозицій, наданих громадськістю.

Мінекономіки створило робочу групу з підготовки пропозицій для відновлення економічної активності. Вона займатиметься, зокрема, питаннями створення спрощених умов для ведення бізнесу, маркуванням проблем та викликів і пошуком шляхів їх вирішення.

«Маємо докласти максимум зусиль, щоб розробити дієві концепції. Україна обов’язково поверне всі свої території. І нам необхідне чітке бачення державної політики після деокупації», – наголосила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук під час засідання Координаційного штабу з питань ДОТ.