burger

Спрощено порядок використання коштів Фонду ліквідації наслідків збройної агресії росії

Опубліковано 25 Січня 2024 року, о 13:19

Уряд ухвалив постанову щодо внесення змін до Порядку використання коштів Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Про це йдеться на Урядовому порталі.

Зазначимо, що Фонд ліквідації наслідків збройної агресії був створений восени 2022 року. Він необхідний для забезпечення першочергових заходів із відновлення критичної інфраструктури, що постраждала внаслідок бойових дій.

Внесені зміни спрощують процедуру виділення коштів із Фонду для подолання наслідків надзвичайних ситуацій та фінансування інших важливих проєктів.

Крім того, відтепер громади зможуть подавати регіональні проєкти відновлення напряму до міністерств через систему DREAM – державну цифрову екосистему для підзвітного управління відновленням.

Також фінансування з Фонду перехідних проєктів, перелік яких був затверджений Урядом у 2023 році, продовжиться у новому бюджетному році за умови своєчасного використання цільових коштів.

Такі зміни дадуть змогу пришвидшити розбудову важливих соціальних проєктів. Зокрема, продовжиться добудова корпусу лікувально-реабілітаційного центру Рівненського обласного госпіталю.

Нагадаємо, тема розбудови реабілітаційних центрів для військових та ветеранів регулярно порушується на нарадах з питань ветеранської політики під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.