burger

Приміщення оптимізованих навчальних закладів можна використовувати для розміщення внутрішніх переселенців

Опубліковано 24 Лютого 2024 року, о 17:56

Про це Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук заявила під час прямого включення на телеканалі ICTV. Вона пояснила, що передача таких приміщень громадам може стати одним із джерел забезпечення ВПО житлом.

Річ у тім, що останнім часом чимало закладів освіти зазнали оптимізації. Це школи, коледжі, заклади вищої освіти тощо. Тому у них вивільнилася частина приміщень, які власне можуть бути використані для переобладнання під житло для ВПО.

Це питання було винесене на одну із нарад, яка нещодавно відбулася спільно з Міносвіти, якому доручено подати відповідні пропозиції.

До прикладу, передача у комунальну власність трьох студентських гуртожитків у Дрогобичі дозволила б міській раді виділити кошти для їх ремонту та забезпечити житлом майже тисячу внутрішніх переселенців. Наразі у місті їх майже 13 тисяч.

«Територіальні громади звертаються з проханням змінити цільове призначення таких приміщень і передати їм у користування. Так вони отримають можливість реконструювати їх під житло для ВПО. Це може бути одним зі шляхів вирішення проблеми житла для ВПО», – підсумувала Ірина Верещук.