burger

Громади Львівщини готові підтримувати постраждалих від війни у співпраці з міжнародними партнерами

Опубліковано 2 Березня 2024 року, о 17:57

Аналіз готовності провели на черговому засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення області. Про це повідомляє Львівська обласна військова адміністрація.

Учасники обговорили шляхи вирішення житлового питання, підтримку психічного здоров’я, допомогу ВПО, родинам військовослужбовців, ветеранам тощо. Зокрема, ще 13 територіальних громад надали пропозиції щодо створення центрів підтриманого проживання.

Кластер з питань управління та координації місць тимчасового перебування (МТП) у Західному Хабі презентував статистику щодо їхніх мешканців. Згідно з нею, наразі в МТП найбільше мешкає жінок від 18 до 60 років (32,8%) та жінок у віці понад 60 років (17,1%).

Партнери Коордцентру — Міжнародна організація з міграції (МОМ), Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) та Норвезька рада у справах біженців (NRC) — цьогоріч надаватимуть мешканцям МТП усю необхідну допомогу. Так, МОМ підтримуватиме 25 МТП, УВКБ ООН у співпраці з Міжнародним фондом охорони здоров’я та навколишнього середовища «Регіон Карпат» (NEEKA) — 25, NRC — 10.