burger

США приєдналися до Міжнародної коаліції щодо повернення депортованих рф українських дітей

Опубліковано 9 Березня 2024 року, о 11:23

Сполучені Штати офіційно стали державою-членом коаліції, щоб підтримати безпечне повернення всіх українських дітей, які були незаконно депортовані або примусово переміщені росією. Відповідну заяву оприлюднили на сайті Державного департаменту США.

Держава підтвердила свою підтримку тексту «Спільної декларації про створення Міжнародної коаліції за повернення українських дітей», раніше оприлюдненої Канадою та Україною.

У тексті документа йдеться про те, що члени Міжнародної коаліції беруть участь у підтримці справедливого вирішення ситуації із незаконно депортованими дітьми, зокрема:

• Висловлюють підтримку принципам пункту 4 Формули миру Президента Володимира Зеленського, зокрема Плану дій Bring Kids Back UA.

• Докладають усіх можливих зусиль для повернення українських дітей відповідно до найкращих міжнародних практик та підтримують процес їхньої реінтеграції й возз’єднання з сім’ями або влаштування у сімейні форми виховання відповідно до інтересів дитини.

• Надають необхідну гуманітарну, медичну і психологічну допомогу дітям та їхнім сім’ям, які постраждали від незаконної депортації та примусового переміщення російською федерацією.

• Сприяють притягненню винних в організації незаконної депортації та примусового переміщення українських дітей до відповідальності згідно з міжнародним правом.