burger

Переможці програми «Власна справа» отримають 113 мільйонів гривень на започаткування й розвиток бізнесу

Опубліковано 26 Березня 2024 року, о 16:07

За результатами четвертої у цьому році хвилі грантової програми «Власна справа» переможцями визнано 474 українців. Вони отримають від держави загалом 113 мільйонів гривень на старт або розширення свого бізнесу. Про це повідомляє Урядовий портал.

Найбільше грантоотримувачів зі Львівської, Рівненської, Київської, Івано-Франківської областей та міста Києва. Переважна більшість із них планують витратити кошти на придбання обладнання, необхідного для ведення бізнесу.

Найпопулярнішими сферами, у яких працюватимуть переможці четвертої хвилі, є:

• оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів;

• переробна промисловість;

• тимчасове розміщення й організація харчування.

Загалом від старту цієї урядової програми в липні 2022 року її переможцями стали вже майже 15 тисяч підприємців. Держава інвестувала в їхній бізнес 3,5 мільярди гривень.

При цьому отримувачі грантів вже повернули державі понад 1 мільярд гривень у вигляді сплачених податків і зборів до бюджету.

Нагадаємо, за грантовою програмою «Власна справа» українці можуть отримати мікрогрант у розмірі від 50 до 250 тисяч гривень. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення.

Зробити це можуть як діючі підприємці, так і люди без відповідного досвіду. Обов’язковою умовою для надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту.

Подати заявку можна через портал Дія.