burger

На форумі в Києві обговорили культурну реінтеграцію на деокупованих територіях

Опубліковано 30 Березня 2024 року, о 11:55

Заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Анатолій Стельмах долучився до Всеукраїнського форуму «Культурна та інформаційна реінтеграція деокупованих територій».

Серед організаторів заходу — Міністерство культури та інформаційної політики.

Форум став платформою для напрацювання спільних дій держави, громадськості, бізнесу і міжнародних партнерів задля повноцінного культурного та інформаційного відновлення ДОТ.

Анатолій Стельмах наголосив, що одним із пріоритетних завдань Мінреінтеграції є робота з ДОТ. Для максимально швидкої реінтеграції цих територій розробляються законодавчі механізми.

Зокрема, Мінреінтеграції за участі заінтересованих органів, спільно з представниками громадського сектору напрацювало проєкт Стратегії відновлення державної влади та реінтеграції населення деокупованих територій.

Крім того, команда Мінреінтеграції спільно з Нацагентством з питань державної служби розробили експериментальний проєкт щодо створення кадрового резерву для ДОТ. Зокрема, і для установ, організацій та підприємств сфери культури й інформаційної сфери.

«Території після деокупації мають у максимально короткі терміни бути інтегровані в українське суспільство, економіку та культурний простір», — резюмував представник міністерства.