burger

Представниця НІБ взяла участь у засіданні щодо виконання превентивного плану проти порушень прав дітей

Опубліковано 10 Квітня 2024 року, о 16:20

Заступниця директора Національного інформаційного бюро Валентина Зозуля взяла участь у спільній зустрічі міжміністерської робочої групи з очільниками структур системи ООН в Україні.

Засідання проходило за співголовування Радниці – Уповноваженої Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дарʼї Герасимчук й очільника Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, співголови Національної групи з моніторингу та звітності ООН Муніра Мамедзаде.

Обговорили результати виконання Спільного превентивного плану щодо запобігання та подолання грубих порушень проти дітей у результаті збройної агресії рф проти України.

Крім того, розглянули впровадження мандату «Діти та збройні конфлікти».

Учасники засідання зазначили, що все, що вже було зроблено в Україні, а також подальші кроки обов’язково стануть прикладами для розроблення запобіжних заходів для захисту дітей у збройних конфліктах в інших країнах світу.

Діяльність за механізмом «Діти та збройні конфлікти» є частиною впровадження, затвердженого Президентом Володимиром Зеленським, плану Bring Kids Back UA.