burger

Повернуто ще одну дитину, яку війна розлучила з батьками

Опубліковано 16 Квітня 2024 року, о 19:39

Мінреінтеграції у співпраці з громадською спілкою «Українська мережа за права дитини» допомогли повернути на підконтрольну Уряду України територію 5-річного Максима.

Хлопчик перебував у бабусі з дідусем у Запорізькій області. Коли почалося повномасштабне російське вторгнення, село, де вони мешкали, потрапило в окупацію. Забрати дитину батьки не встигли.

Два роки Максим прожив без найрідніших людей. З міркувань безпеки мама з татом не наважувалися їхати за ним на тимчасово окуповану територію. Бабуся також боялася вивозити онука, адже майже в кожному селі стояли численні російські блокпости.

Зрештою мама Максима звернулася на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48. Представниця міністерства Наталія Ємець спільно зі співкоординаторкою проєкту «Шлях додому» Анастасією Халіуловою розробили план дій і маршрут повернення.

Нарешті хлопчик повернувся до батьків і перебуває в безпеці. У травні він відзначатиме свій шостий День народження.

Мінреінтеграції дякує нашому партнеру – «Українській мережі за права дитини» і всім, хто долучався до цієї справи. Завдяки спільним зусиллям станом на 16 квітня 2024 року в межах проєкту «Шлях додому» на територію вільної України повернуто 86 дітей.

Нагадуємо: якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на ТОТ або територію рф, обов’язково повідомте про це профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за номером: (050) 562-03-13. Також можна звернутися на гарячі лінії: Мінреінтеграції – 15-48 або Національного інформаційного бюро – 16-48.