burger

Для дітей, які вимушено перебувають за кордоном, потрібно адаптувати навчальну програму

Опубліковано 20 Квітня 2024 року, о 11:04

Таке переконання Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук висловила в інтерв’ю телеканалу «Інтер» під час свого перебування у Брюсселі.

Посадовиця нагадала, що мала кілька зустрічей з українцями, які проживають або тимчасово перебувають у Женеві, Варшаві та Брюсселі. Серед проблем, які вони озвучували, значна частина стосується шкільної освіти.

Зокрема, необхідно подбати про те, щоб наші учні за кордоном були забезпечені достатньою кількістю підручників. У тому числі для вивчення предметів українського компонента: української мови, історії, літератури, правознавства тощо.

Крім того, є потреба адаптувати навчальну програму для дітей, які вчаться і за кордоном, і в українських школах. Це дасть їм змогу краще засвоювати програму і зменшить навантаження. А також сприятиме збереженню зв’язків з українським середовищем.

«Ми маємо зберігати зв’язок дітей з Україною. Тому українську мову, літературу, історію та інші предмети для них повинні викладати за доступними адаптованими програмами та з необхідною кількістю підручників», – наголосила Віцепрем’єрка.